Monogliseritler ve organik asitlerle bağırsak sağlığına yardımcı olun
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

Bütirik ve orta zincirli yağ asitlerinin monogliseritlerini birleştirmek, piliçlerde patojen
büyümesini kontrol etmek ve bağırsak sağlığını desteklemek için çok etkili bir stratejidir.
 
 
Antimikrobiyal büyüme destekleyicilerin kullanımındaki azalma ve terapötik antimikrobiyal kullanımını azaltma baskısı, piliçlerde ince bağırsak iltihabı düzeylerinin arttığını gördü. Akabinde ıslak altlık, ayak pedi lezyonları ve meme miyopatileri gözlemlenmiştir. Bu, özellikle bağırsak lümeninde besin fazlalığına, metabolik basınca ve oksidatif strese neden olabilen, yüksek düzeyde yem alımına sahip, hızla büyüyen piliç suşları için geçerlidir. Bu, subklinik koksidiyoz ve diyet stresi ile birleştiğinde bakteriyel enterit için ideal koşulları yaratır.
 
Bu refah sorunlarının ele alınması, yalnızca kanatlı refahını iyileştirmek için değil, aynı zamanda piliç endüstrisinin sosyal olarak kabul edilebilirliği için de çok önemlidir.
 
Bağırsak iltihabı
Mikrobiyota, hem kommensallerden hem de E. coli gibi patojenik bakterilerden oluşur, ancak problemler yalnızca normal ileal mikrobiyota, anti-peristaltik hareketlerle büyütülmüş Clostridium gibi sekal patojenik bakteriler tarafından büyüdüğünde ortaya çıkar. Bu yüksek performanslı kuşlarda mikrobiyotanın bu translokasyonu, mukozada ekstra lokal inflamasyona ve oksidatif strese neden olur. Bağırsak hücrelerinin hasar görmesi nedeniyle morfolojik değişiklikler meydana gelir ve sonuç olarak besinlerin emilimi zayıf olur, bu da lümendeki besin fazlalığını daha da şiddetlendirir ve kısır döngü yeniden başlar.
 
Lokal inflamasyon sistemik hale gelir
Patojenik bakteriler bozulmuş bağırsak bariyerinden (bakteriyel translokasyon olarak adlandırılır) geçtikten sonra, kan dolaşımı yoluyla vücutta taşınırlar ve diğer organlarda ve eklemler gibi diğer yerlerde iltihaplanmaya neden olurlar. Bunun ilgili bir örneği, etlik piliçlerde Enterococcus cecorum'a bağlı spondilit salgınlarıdır.
 
Organik asitler sağlıklı bir bağırsağı destekler
Birincisi, pepsinin pH optimum değeri 2 olduğundan, formik asit, aynı anda aside duyarlı bakteriler için önemli bir bariyer olurken, optimum protein sindirimi için proventrikulus-taşlıkta bu optimum pH'ı sağlar.
 
İkincisi, bütirik asit türevleri, lokal ve sistemik inflamasyonun önlenmesinde ve oksidatif stresi azaltarak güçlü bir sistemik bağışıklık için yapı taşları sağlamada bağırsak ve genel sağlıkta rol oynar. Bütirik asit türevleri bağırsak bariyerini güçlendirerek bütünlüğün korunmasına yardımcı olur. Enterositler arasındaki sağlıklı sıkı bağlantılar, bakteriler için önemli bir bağırsak bariyeridir. Butirik asit, doğuştan gelen ve adaptif bağışıklık hücrelerini etkileyebilir.
 
Üçüncüsü, orta zincirli yağ asitleri ve kesinlikle orta zincirli monogliseritler, mikrobiyal modülasyon ve patojen inhibisyonu üzerinde güçlü etkilere sahiptir.
 
Bu nedenle, bir yandan enflamasyonu ve oksidatif stresi azaltmak, diğer yandan bakteri büyümesini kontrol etmek için adaptif yanıt mekanizmalarına odaklanan entegre bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.
 
 
Orta zincirli monogliseritler
Monogliseritler, organik asitlerin gliserol monoesterleridir, yani bir gliserol molekülü, bir organik aside 1. pozisyonda kovalent olarak bağlanır. Sonuç olarak, hiçbir ayrışma meydana gelmez ve aktiviteleri için pH'a bağlı değildirler, yani monogliseritler aktivitelerini ortaya çıkarabilir. GI yolunun daha da içine (Şekil 1). Bu kimyasal yapı aynı zamanda, monogliseritlerin, düz organik asitlerin etki tarzından farklı olarak, bakteri hücrelerinin hücre zarı ile doğrudan etkileşime girdiği anlamına gelir.
 
Orta zincirli monogliseritler, farklı bakterilere karşı minimum inhibitör konsantrasyondaki (MIC) farklılıklar ile kanıtlandığı gibi, düz orta zincirli yağ asitlerine kıyasla daha etkili mikrobiyal modülatörlerdir. Bu bulgular, Eastman'ın mikrobiyoloji laboratuvarında yürütülen araştırmalarda doğrulanmıştır.
 
 
 
Farklı monogliseritleri birleştiren etkili strateji
Bütirik ve orta zincirli yağ asitlerinin monogliseritlerini birleştirmek, patojen büyümesini kontrol etmek ve bağırsak sağlığını desteklemek için çok etkili bir stratejidir. Ayrıca formik asit bazlı bir karışımla birleştirilmesi, gelen bakterilere karşı iyi bir mide bariyeri ve iyi bir protein sindirimi sağlar.
 
Bu farklı moleküller arasındaki sinerji, Eastman'ın Acitra, Entero-Nova ve Protaq ürün portföylerinde kullanılmıştır. Monogliseritler aşındırıcı değildir ve daha az kokuya sahiptir, bu da onların işlenmesini çok kolaylaştırır. Besleme ve su uygulamalarında hem katı hem de sıvı formda bulunurlar.
 
Genel olarak monogliseritlerin kullanımı son yıllarda iyi bir şekilde yerleşmiş olsa da, Eastman kümes hayvanlarında ve domuzlarda belirli sağlık sorunları için kişiye özel çözümler geliştiriyor.
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

 

 




:: موضوعات مرتبط: kuşlar پرندگانpoultry , ,
:: بازدید از این مطلب : 417
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 6 / 1 / 1397
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی